Ma 2024. május 29-e, Magdolna napja van.   Bejelentkezés  

 

SSL kapcsolat

Az Internet használata során az Ön számítógépe és köztünk adatok áramlanak. A mai technológia természetéből adódóan ezek az adatok mindig lehallgathatók, védelmet csak az jelent, ha ezeket az adatokat titkosítva továbbítjuk egyik gépről a másikra. Sok esetben a titkosítás nem fontos szempont, hiszen legtöbbször nem jelent problémát, ha lehallgatják azt az adatforgalmat, amit pl. egy hírpotál olvasása közben folytatunk. Más esetben azonban igen, ha pl. hitelkártyánkkal fizetünk, levelet küldünk vagy fogadunk, vagy éppen valamilyen jelszót változtatunk meg, de számos más példát is hozhatnánk.

Anélkül, hogy technológiai részletekkel untatnánk Önt, megmutatjuk, hogy hogyan teheti biztonságossá az Ön számítógépe és a 246.hu szervere közti adatforgalmat. Ennek lényege az, hogy egy ún. tanúsítványt kell telepítenie a számítógépére, s így a kommunikációnk úgy lesz titkosítva, hogy az az Ön számára szinte láthatatlan marad.

SSL tanúsítvány telepítése


Az SSL tanúsítvány telepítéséhez kattintson ide, majd kattintson a Megnyitás gombra. Megjelenik a tanúsítványvarázsló, ebben telepíteni kell a tanúsítványt a számítógépére.

Az alábbiakban ennek részleteit mutatjuk be:

1. Telepítés megkezdése. Kattintson a Tanúsítvány telepítése gombra!

2. A tanúsítványvarázsló ablaka.

3. Csak a tovább gombra kell kattintania.

4. Kattintson a befejezés gombra!

5. A megerősítő kérdésre válaszoljon igennel!

7. A hitelesítési információ bevitele befejeződött.