Ma 2024. július 15-e, Henrik, Roland napja van.   Bejelentkezés  

Magunkról

A 246.hu a Real Time internetes profilt ellátó része. 1994-ben alakult. Akkor elsődleges feladatunk olyan informatikai rendszerek üzemeltetése volt, melyek olyan cégeknél működtek, ahol nem volt gazdaságos saját számítástechnikai munkatársat alkalmazni. Ebben az időszakban a fő profil a Netware szerverek és DOS-alapú munkaállomások telepítése, karbantartása és üzemeltetése volt. Ügyfeleink jórésze egri telephellyel rendelkezett.

1995 elején kezdtünk el Linux-alapú szerverekkel foglalkozni (ha valaki még emlékszik arra a 8 cm-es CD lemezre, amin a Chip Magazin egy Linuxot adott ki). Ekkor ezt a rendszert még rendkívül szűk körben használták, mi is csak ismerkedni akartunk vele. Ebben azonban egy olyan hajlékony és jól fejleszthető rendszerre találtunk, hogy ma szinte a teljes tevékenységünk erre épül. A különböző feladatú Linuxot futtató kiszolgálók építése adja bevételeink bevételeink egyik fő részét.

Az eladott rendszereinket kívánságra karbantartjuk, folyamatosan frissítjük, de több olyan szerverünk is üzemel, melynek karbantartását a helyi rendszergazdák végzik el. Internet-kapcsolattal rendelkező szerver esetén azonnali karbantartást és módosítást is el tudunk látni.

Kínálatunkban több típusú szerver is szerepel, a csomagszűrővel ellátott tűzfaltól a fájlszerveren át a tükörszerverig. Működő szervereink részletes listája megtekinthető referenciáinkban, szervertípusaink pedig a szervereket bemutató oldalunkon.

2001-től indítottuk be domain elhelyezési szolgáltatásunkat, melyet egy internetszolgáltatónál elhelyezett szerverre és annak mentőszerverére alapozunk. Ebben a szerverben valósítottuk meg azokat a szolgáltatásokat, melyekre a felhasználóinknak általában szükségük van. A rendszer egyes részeit folyamatosan fejlesztjük, és a szolgáltatási kört igény szerint bővítjük is. Az itt szerzett tapasztalatainkat rendszeresen alkalmazzuk az ügyfeleink szerverének kialakításakor is.

2003-tól vállaljuk ügyfeleink által bérelt szerverének üzemeltetését is, melyek közül az egyik legfontosabb a Hungária Szuperinfó Kft. vagy az Aprótár rendszere. Az általunk üzemeltetett domainek megtekinthetők részletes referencialistánkban.

Ügyfeleink jó része kulcsrakész megoldást szeretne, s nem kíván a technikai részletekkel, weblapok elkészítésével foglalkozni. Számukra komplex megoldást kínálunk, melyben weblap fejlesztőink a megrendelőink igényei alapján elkészítik a weboldalak tervét, s igény szerint kialakítják oldalaikat, amelynek a működtetését is ellátjuk.